HerkezBuraya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HerkezBuraya

İyi Vakit Geçirmeniz Dileğiyle
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Tuncay Middlesbrough'yu karıştırdı
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimePtsi Mart 16, 2009 5:42 pm tarafından ERDİ

» Emre Aydın Donersen 2009 www.zamanla.net
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimePtsi Mart 16, 2009 5:37 pm tarafından ERDİ

» Emre aydın - belki bir gün özlersin (video klip)
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimePtsi Mart 16, 2009 5:35 pm tarafından ERDİ

» Sagopa Kajmer -İstisnalar Kaideyi Bozmaz (VİDEO)
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimePtsi Mart 16, 2009 5:33 pm tarafından ERDİ

» SAGOPA KAJMER-KENDİM İÇİN (VİDEO)
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimePtsi Mart 16, 2009 5:29 pm tarafından ERDİ

» C.ronaldo vs kaka
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimePtsi Mart 16, 2009 5:26 pm tarafından ERDİ

» MANCHESTER UNT:1 LİVERPOOL:4
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimePtsi Mart 16, 2009 5:21 pm tarafından ERDİ

» CHELSEA 1-0 MANCHESTER CİTY
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimePtsi Mart 16, 2009 5:18 pm tarafından ERDİ

» Beşiktaş'ta Nobre dosyası kapandı
bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimeC.tesi Mart 14, 2009 10:51 am tarafından ERDİ

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Ortaklar
bedava forum
Anket

 

 bitkilerin genel özellikleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ERDİ
Administrator

Administrator



Erkek Mesaj Sayısı : 78
Yaş : 30
Nerden : İSTANBUL
Lakap : KRAL :)
Kayıt tarihi : 18/02/09

bitkilerin genel özellikleri Empty
MesajKonu: bitkilerin genel özellikleri   bitkilerin genel özellikleri Icon_minitimeÇarş. Mart 11, 2009 8:49 pm

1) Bitkileri ihlamur gibi kaynatip balla tatlandirarak içiniz. Fokur fokur uzun süre kaynatmayiniz. Sicak suda aksamdan sabaha kadar bekletin, sicak-soguk tavsiyeye göre içiniz.
2) Devamli kullandiginiz marul, sogan, roka, ceviz vs. gidalarin yan tesirine ve telafilerini gözönünde bulundurun, çok önemlidir.
3) Bitkilerle tedavi, yan tesirini ve telâfisini bilince çok yönlü ve ucuz tedavi seklidir. Yalniz uzun süre kullanmak gerekebilir.
4) Usaresi (özü) aci olan bitkiler sifalidir.
5) Usaresi (özü) eksi olan bitkiler (limon gibi) kabizlik yapici ve kan temizleyicidir.
6) Çogu bitki ve meyvelerin yan tesirini yine ayni bitkinin kendisinin baska yeriyle telâfisi Allah'in (cc) kudret ve azametinin bir delilidir. Sinegin bir kanadi zehir, diger kanadi panzehir, findik sivilce ve kasinti yapiyor, yapragi önlüyor, kayisi ishal yapiyor, çekirdeginin içi ishali önlüyor.
7) Meyvelerin (Kayisi, incir, seftali gibi) hazmi kolaylastirma etkisi, kuru bitkilerden daha fazladir.
Cool Bir bitki içilerek bir hastaligi tedavi ediyorsa, sürülerek de ayni hastaliga faydasi vardir. Bir bitki sürülerek bir hastaligi tedavi ediyorsa, içten (yenerek-içerek) ayni bitkiyle tedaviyi de uygulamak gerekir. (Sarimsak yagi romatizmaya faydalidir, sarimsak yemek daha çok faydalidir.) Bazi zehirli bitkilerin yenmesi zararlidir.
9) Nohut, mercimek, fasulye, pirinç, gibi baklagillerin sulari iyi temizleyicidir. Islatilip bekletildikten sonra çamasir makinasina konursa bu sular beyazlatici görevi yapar. Sirke çamasir makinasina yikama esnasinda konursa çamasirlari dezenfekte eder.
10) Eger bitkiyi kendiniz topladinizsa, mutlaka gölgede kurutun.
11) Çogu yas bitkiler kurusundan daha tesirlidir.
12) Kitabi okuyup da, su hastaliga su, su bitki iyi geliyor diye not alip 10-20 çesit bitkiyi karistirip kafaniza göre terkip yapmayin, çünkü karisim çogaldikça, bitkilerin tesir gücü azaliyor ya da kayboluyor. Bitkilere sifayi veren, bitkilerde mevcut olan kimyasal elementlerdir, bunlar birbiriyle fazla tepkimeye girince farkli bir kimyasal bag olusuyor.
13) Tedaviyi, iyi bildiginiz, severek yiyip içtiginiz, evinizde ve manavda bulunan temel meyve, hububat ve sebzelerle uygulayin. Eger dikkatlice bunlari incelerseniz çogu hastaliklar yemek olarak, salata olarak yedigimiz bitkilerle tedavi edilebilir, biz size sadece yol gösterdik. Un var, seker var, helva yapmasini tarif ettik.
14) Bir bitki ya da meyve size dukunuyorsa, çok da seviyorsaniz, mutlaka telâfisiyle beraber kullanin. Atin Ölümü arpadan olsun zihniyetinden vazgeçin.
15) Bal, çörek otu, misvak, incir, hurma, sarmisak gibi tibbi nebevide tavsiye edilen bölümleri iyi okuyun ve yerken "Resûlullah (sav) Efendimiz tavsiye ettigi için yiyorum" diye yiyin. Bunlar, tabiplerin tabibi Efendimiz (sav) tarafindan seçilmis çok yönlü sifa verici, Allah'in kullarina ihsan ettigi nimetlerdir. Hem sifa, hem gida, hem sünnet sevabi kazanmak için buyrun afiyet olsun.
16) Her iste oldugu gibi bitkilerle tedavide de "amellerin hayirlisi orta olandir", "amellerin hayirlisi az ve devamli olanidir" hadislerinin isigi altinda az fakat uzun süre kullanimi tercih edin. Ne olacaksa olsun deyip çok kisa sürede çok fazla tedavi uygulamak beden makinasinin sistemini bozar. "Kütük gibi kisa ve kalin olmak yerine, ince ve uzun olmak daha iyidir."
17) Önce hastaliginizin mahrecini, nereden kaynaklandigini iyi tespit edin. Ondan sonra ona uygun bitkiyi deneyip tedaviye devam edin.
18) Bati'da doktorlar tarafindan önce bitkisel tedavi tavsiye edildigini, bir gün tüm dünyada bu sisteme geçilecegi gerçegini aklinizda bulundurun.
19) Bitkilerle ilgili Hadis-i Seriflere uydurma diyenlere, Resûlullah (sav) Efendimizin melek olmadigini, onun da bedeni oldugunu, yiyip-içtigini ve irtihal ettigini hatirlatin.
20) Baldiran gibi zehirli otlardan uzak durun, çocuklariniza zehirli oldugunu tembih edin, köylerde birçok çocuk bu otu yediginden Ölmüstür. Socrates hakkinda verilen idam cezasi, baldiran içirilerek infaz edilmistir.
21) Bazi kitaplarda, Bati'dan direkt tercüme oldugu için bitkilerin alkolde bekletilip içilmesi önerilmektedir. Alkolün çözücü özelligi oldugundan midir? Yoksa harami sifa kabinda sunup içirmek için midir bilemiyoruz. "Alkol, bitkinin olan sifasini da alir, içene sarhosluk kalir."
22) Allah (cc), sifa verdigi hastaligin sirrini bitkide belirtmistir. Bu bazisinda çok bariz (ceviz beyin seklinde), bazisinda rumuzlu, (dulavrat otu pitragi sakal bölünmesine karsi) bazen de tadinda, kokusunda veya renginde (san olgun salatalik sanliga karsi) hastaligin sifasi gizlidir. Rabbim kâinati zaten Kitabullah olarak yaratmis. Kuran-i Kerim'de de "Siz, hiç göge, deveye bakmaz misiniz; nasil yaratildi?" diye bize kâinati ibret nazariyla incelememiz emredilmistir. Ibrahim (as), Halik-i Zülcelâli, Kitabullah olan kâinati incelerken bulmamis miydi?
23) Bu baglamda bütün diken familyalari (türleri) ucu sivri, igne gibi oldugundan, tikaniklik çözücü, idrar söktürücü ve özellikle karaciger tikanikliklarini çözücü, karacigeri güçlendirici diyebiliriz.
24) Özellikle yabani hayvanlar Allah'in (cc) ilhami ile (iç güdüleriyle) hastalandiklarinda kendileri hastaliklarina deva olan otu bulurlar. Yilan, kis uykusundan uyaninca, rezeneye gözlerini sürter. Ehillesmis hayvanlarda bu içgüdü körelmistir. Allah (cc), ehillesmis hayvanin sorumlulugunu da sahibi olan insana yüklemistir. Yabani hayvanlar takip edilerek (ciddi bir çalisma ile) otlarin sifasi tespit edilebilir.
25) Içinde sümüksü madde bulunan bitkiler, (ihlamur, keten tohumu, sinirli ot gibi) yara, iltihap üzerine etkilidir. Cilt temizleme Özelligine sahiptir.
26) Bütün agaç sakizlarinin yara iyilestirici özelligi vardir.
27) Bitkilerden yeme-içme, pansuman disinda, ayni sifayi el-ayak sifali suda yarim-1 saat bekletilerek istifade edilebilir. Çünkü parmak aralarindan vücuda sirayet eder.
28) Sifali bitkilerle hayvan hastaliklari da tedavi edilebilir. Hayvanin sevdikleri lahana-kekik-yonca-kabak, palamut vs. direkt yedirilir. Yemedikleri mürver-civanperçemi vs. yeme karistirilip yedirilir.
29) Anne sütünü arttiran anason-mürver-lahana- rezene vs. gidalar, hayvanin sütünü de arttirir. Süt artirmak için her yola basvuran yem fabrikalarinin dikkatine arz olunur. Anason, hayvanda, (cola gibi) aliskanlik da yapabilir. Ayni zamanda yerne rayiha (aroma) katar. Hayvanin hazim ve gaz gibi problemlerini de halleder.
30) Bebelerin tedavisinde, anneye rahatsizligi gideren gidalar yedirilir. Anne sütünden çocuga bu sifa geçer. Meselâ bebelerde sik sik görülen sarilik vakasinda anne san salatalik rendesiyle bal karisimini bol bol yer, bebeye de az yedirir. Biz buna sifa içinde sifa metodu ismini uygun gördük.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://herkezburaya.eniyiforum.net
 
bitkilerin genel özellikleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BİTKİ ÖZELLİKLERİ 2
» Bitkiler ve Özellikleri bitki baskısı cerceveli..(dönem ödevi)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HerkezBuraya :: LİSELİLER :: ÖDEV-
Buraya geçin: